Kasvatustoiminta

Pienimuotoinen kasvatustoimintamme painottuu lyhytkarvaisiin hollanninpaimenkoiriin, sekä belgianpaimenkoira malinoiseihin. Pennut kasvavat kotioloissa ihmisten parissa, tottuen normaaliin arkielämään ja lapsiin jo ensimmäisten elinviikkojensa aikana. Pennut lähtevät uusiin koteihinsa rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina ja useasti madotettuina, sekä pentutestattuina. Jokainen pentu saa mukaansa pentupaketin, joka pitää sisällään pennun kotiutumista ja elämässä etenemistä helpottavia tarpeita. Pennut ruokitaan laadukkaalla kuivaruoalla ja lihalla – suosittelenkin pennuilla säilytettävän kyseisen ruokintatyylin tasapainoisen kasvun ja kehityksen takaamiseksi.

 

Kasvattieni omistajalta edellytän ja toivon: 

» Kiinnostusta ja sitoutumista koulutusasioihin, sekä harrastuneisuutta

» Sitoutumista koiran koko eliniän kestävään kokonaisvaltaiseen huolenpitoon – johon lukeutuu mm. terveystarkastukset kahden (2) vuoden iässä ja MH-luonnekuvaus ja/tai luonnetesti. Olisi ehdottomasti kaikkien etu, jos mahdollisimman suuri prosentti rodun edustajista kävisi elämänsä aikana virallisissa luustokuvissa. Näin kasvattajat saavat tarpeellista tietoa eri sukuhaarojen tilasta.

» Yhteistyökykyä myös pennun luovutuksen jälkeen, haluan kasvattajana saada kuulumisia silloin tällöin kasvattieni elämästä


Pennut myydään siis ensisijaisesti aktiivisiin ja harrastaviin koteihin – pelkäksi lenkkikaveriksi ja perhekoiraksi en lähtökohtaisesti hollannin- tai belgianpaimenkoiraa suosittele, tottakai poikkeuksiakin on. Yhdistelmät suunnitellaan ajatellen terveyttä ja harrastuskäyttöä, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen pentu lähtee uusiin koteihin oletuksella KVA-arvosta. Jokainen koira on yksilö ja ennen kaikkea elävä olento, jolle ei voi antaa “menestys-takuuta”.

 

Pennun varaaminen ei ole vain puhelinsoiton päässä. Edellytyksenä pennun varaamiselle on tapaaminen kasvotusten, jotta päästään samalle aaltopituudelle – millaisen koiran ostaja toivoo saavansa, sekä millaisen kodin kasvattaja odottaa pennulleen saavan. Pennusta peritään virallisen varauksen hetkellä varausmaksu, jota ei palauteta mikäli ostopäätös päätetään perua viime hetkellä ostajan toimesta. Kasvattajalla on oikeus perua varaus, mikäli aihetta siihen on.

Sijoitussopimus?

Pyrin jokaisesta pentueesta sijoittamaan 1-2 pentua sitoutuneille koiraharrastajille. Sijoituskoirat lähtevät vain koteihin, joissa on edellytykset ja osaaminen koiran kanssa harrastamiseen ja etenemiseen. Sijoitussopimuksella/jalostusoikeudella myytävien pentujen hinta on ½ pennun normaalihinnasta. HUOM! Tämä ei ole kuitenkaan vain edullinen mahdollisuus saada uusi koira – sijoituskoiran myötä vastuu on yhtä suuri ja vähän päälle, kuin omaksi ostetun pennunkin kanssa. Otathan tämän huomioon mikäli sijoitussopimus kiinnostaa. Lisätietoja aiheesta saa sähköpostitse.